DIY | Rozenwater maken [NAILED IT]

Rozengeur. Meestal is het zo chemisch dat ik er misselijk van word en echte rozen ruiken vrijwel nooit naar rozen. Maar laatst was ik op een persevent waar ik geur-rozen kreeg. Wauw! Wat een heerlijke geur! En niet extra vanuit een flesje, echt puur natuur.

Na een weekje begonnen mijn heerlijk geurende roosjes te verwelken, maar de geur was nog sterk aanwezig. Toen mijn stiefmoeder me weer met mijn neus in een half overleden roos betrapte zei ze: ”Anders maak je er toch gewoon rozenwater van! Deden wij vroeger ook!”. Euh okay. Enig gegoogle later ging ik aan de slag.


Eerst pluk je je roosjes kaal. Of in mijn geval; roos.

Vervolgens doe je ze allemaal in een kleine pan.

En voeg je 300ml gedestilleerd water toe, of heel erg gezuiverd bronwater.. Ik had even niets anders in huis dan spa henriëtte, maar een beetje experimenteren moet kunnen toch?


Vervolgens doe je een deksel op de pan terwijl je het geheel heel zachtjes laat koken en af en toe roert. Dit laat je 2 uur staan.

En uiteindelijk krijg je dit!


Jaa.. Niet echt wat ik in gedachten had. Achteraf vertelde mijn stiefmoeder me dat je het ook helemaal niet moet koken. Thanks a lot google, NAILED IT!

8 Reacties

 1. Simplynspecial mei 27, 2015 / 6:58 pm

  Haha je hebt in ieder geval de spanning op weten te bouwen 😉 Jammer dat het anders uitgepakt is! Wij maakten vroeger ‘parfum’ van rozenblaadjes haha.

 2. Rani mei 30, 2015 / 12:35 pm

  Jammer dat het anders is uitgelopen dan het moest zijn. Maar was waarschijnlijk wel eens leuk om te doen!

 3. tamaraenmarlie mei 31, 2015 / 3:27 pm

  Haha wat een heerlijk artikel! Jammer dat het niet is wat je had gehoopt, maar wel leuk dat je dat ook gewoon met ons deelt!

 4. Bo juni 1, 2015 / 10:15 am

  Leuke diy! Jammer dat het wat anders is uitgepakt, maar wel leuk om eens te proberen

 5. irislarisa juni 1, 2015 / 11:07 am

  Hahah wat mooi! You nailed it girl! 😉 ga je het opnieuw proberen? Ben wel heel benieuwd hoe je dan wel het beoogde resultaat krijgt X

  • loesblogt juni 1, 2015 / 11:14 am

   Als ik nog eens zulke heerlijk ruikende rozen krijg wel ja! :)

 6. Saskia | Former Parades juni 1, 2015 / 7:32 pm

  Hahahah ooo wat jammer dat het zo mislukte! Ik was al helemaal benieuwd aan het scrollen… Ik ben wel erg benieuwd hoe het wél hoort te zijn nu, haha :)

  ♥♥♥ Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *