Hipsterpraktijken | Analoge fotografie

Jaren stond hij op een plankje op mijn bureau, samen met andere exemplaren die ik door de jaren heen verzameld heb. Ik had hem ooit gevonden in een kringloopwinkel, en toen hij eenmaal neergezet was is hij eigenlijk nooit meer van zijn plek afgekomen.

Ik heb het over mijn Analoge camera. Al jarenlang wilde ik eens oldschool foto’s maken met een fotorolletje. Toen ik laatst een pakje zag liggen in de Hema, besloot ik hem per direct mee te nemen. En man wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

Met deze beauty heb ik dus geschoten! Helaas is mijn scanner niet geweldig waardoor heel veel van de foto’s digitaal niet mooi uitgepakt zijn.

Veel van de bovenstaande foto’s maakte ik samen met mijn vriendin Anita.

De hema heeft per ongeluk ook de foto’s afgedrukt, zo zijn de foto’s zoveel mooier!

Deze die ik van Anita nam, in de koopgoot in Rotterdam is absoluut mijn favoriet.Ik ben onwijs blij met de resultaten en ik kan niet wachten tot m’n volgende volle rolletje. Inmiddels zit er al een nieuw rolletje in mijn camera en ik ben van plan om deze aardig vol te schieten deze week.Ik ga namelijk naar Amsterdam, dus dat moet wel goed komen!

0 Reacties

 1. Julia februari 5, 2015 / 8:14 am

  Wauw! Ik heb nog steeds een halfvolgeschoten wegwerpcamera liggen die ik mee had naar pinkpop. Ik weet niet zo goed wat ik moet fotograferen, maar jouw foto’s zijn echt heel erg mooi gelukt!

 2. Rani februari 5, 2015 / 6:28 pm

  Ooh, dit ziet er zo leuk uit! Mijn zus maakt ook nog steeds foto’s met een analoge camera, het geeft zo’n leuk effect!

 3. ilovefashionandmore februari 5, 2015 / 7:54 pm

  Super leuk zo’n camera. Vind het zelf veel leuker om foto’s te hebben die je echt kunt vastpakken/ophangen. Liefs,

 4. Sara februari 5, 2015 / 9:56 pm

  Jeetje dat ziet er inderdaad echt super goed uit. Wat een prachtige foto’s zeg. <3 <3 <3

 5. BeautyGlitter februari 6, 2015 / 11:45 am

  Ik vind het steeds leuker en leuker worden om met de analoge camera foto’s te schieten! Het resultaat is ook zo geweldig geworden 😀

  • loesblogt februari 6, 2015 / 11:56 am

   Jaa echt heel erg tof! Het is even wennen maar veel leuker dan digitaal :)

 6. CREATIVMINDED februari 6, 2015 / 1:57 pm

  Wauw he, wat een leuk effect hebben de foto’s. Ik houd er wel van! X

 7. Luc februari 10, 2015 / 10:05 pm

  Ben zelf een ouwe die al 40 jaar lang in de fotografie zit… ben heel blij dat ook jonge mensen analoog willen proberen. jouw foto’s zijn prachtig en wees maar gerust, ik heb er heel wat gezien.. doe zo verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *