Mijn vakantie kiekjes van Kroatië

Zon, strand, festival, lol en voornamelijk heel veel chillen waren de voornaamste onderwerpen van mijn vakantie in Kroatië samen met vriendinnetje en medeblogster Anita.

En wat gebeurt er als twee bloggers samen op vakantie gaan? Foto’s. heel veel foto’s. We hebben samen aardig wat ondernomen en uiteraard alles vastgelegd!vakantie kroatië lido opatia beach resort
Na een korte vlucht van twee uur kwamen we aan in Pula waar we opgehaald werden door de oom en tante van Anita. So excited! (Sidenote: Anita is Kroatisch en heeft hier ook een hele lieve familie wonen en heeft hier een tweede huis).

Onze eerste dag doken we eerst Rijeka in (waar het maar liefst 34 graden was) en ’s avonds gingen we langs bij een andere tante van Anita die een heel mooi huis had met dit waanzinnige balkon met prachtig uitzicht (drie superlatieven in één zin jaja).

First stop: Ultra! We namen twee dag later een bus vanaf Rijeka (de woonplaats van Anita) naar Split. The busride from hell I must mention. Maar goed, we waren er! We zouden drie dagen lang naar dit festival gaan.
Echter kwam er iets heel erg naars tussen. De eerste dag ultra was onwijs gaaf maar die nacht kreeg ik ineens vreselijke buikpijn. Ik had nog nooit zo veel pijn in mijn buik gehad. Na zo’n vier uur besloot ik Anita wakker te maken en zo liepen we om negen uur ’s ochtends naar het ziekenhuis. Al leek het meer op strompelen, maar goed. Na heel veel wachten, heel veel gedoe (zorgpas vergeten *facepalm*), en heel veel pijn kwam er na acht uur dan eindelijk uit dat ik een blaasontsteking had. Ik kreeg een antibtiotica kuur en moest helaas de tweede dag van Ultra missen, super jammer! De derde dag was ik gelukkig weer in de running.


In totaal waren we vijf dagen in Split en hierna namen we weer 8 uur lang de bus terug. Echter gingen we nu niet naar Rijeka, maar naar Selce. In dit badplaatsje hebben de oom en tante die ons op kwamen halen van het vliegveld een huis. Hier bleven we zo’n vier dagen die we voornamelijk doorbrachten met haar familie (lees: oom, tante, neefje, nichtje, zus van haar tante met man en zoon) en op het strand.
Het hoogtepunt in Selce was toch echt wel toen we jet ski’s huurden. Ik ging solo en Anita ging samen met haar neef. Man wat was ik hier slecht in, haha! Ik had echt nul controle over dat ding, maar desondanks vond ik het wel onwijs gaaf.


Inmiddels waren de ouders van Anita ook aangekomen in Kroatië en gingen we terug naar haar huis in Rijeka. Mijn laatste vier dagen in Kroatië brachten we door in Opatija. Dit is een prachtige, aardig luxe, badplaats waar net een nieuwe beach club was geopend. We hebben vier dagen lang lekker luxe gedaan en heerlijke bedjes gehuurd met dit prachtige uitzicht.


Kortom: ik heb een heerlijke tijd gehad in Kroatië!

12 Reacties

 1. Mylou augustus 5, 2015 / 8:32 am

  Wat balen van die blaasontsteking, maar volgens mij heb je buiten dat een heerlijke vakantie gehad! Het ziet er prachtig uit daar :).

 2. fibromyalgieenfit augustus 5, 2015 / 9:14 am

  Wauw de foto’s alleen al zien er super uit! Nu krijg ik ook zin om op vakantie te gaan ;P

 3. Sammie augustus 5, 2015 / 2:48 pm

  Wat een gave foto’s! Puur uit nieuwsgierigheid, welke camera lens heb je gebruikt? Balen van die blaasontsteking maar gelukkig kon je de derde dag weer op pad!

  • loesblogt augustus 5, 2015 / 2:50 pm

   De foto’s zijn niet gemaakt met mijn camera maar met de systeem camera van Anita. Dit is een Nikon 1 :)

 4. fashion Creatures augustus 5, 2015 / 6:10 pm

  Ziet er super uit! me ouders zeggen al jaren een keer naar kroatië te willen maar dan met de auto. Helaas heb ik besloten waarschijnlijk niet meer mee te gaan dus gaan ze volgend jaar zonder mij. Maar het ziet er echt gaaf uit! Vervelend van je blaasontsteking. Liefs

 5. Simplynspecial augustus 5, 2015 / 7:22 pm

  Wauw wat een prachtplaatjes! Ziet er super uit daar <3 Vervelend van die blaasontsteking zeg, maar gelukkig was je snel weer de oude.

 6. Svenja augustus 14, 2015 / 2:07 pm

  Wauw, wat is Kroatië toch ontzettend mooi <3 Ik ben een aantal jaar geleden in Rovinj geweest, en heb toen ook echt genoten van het prachtige land. Wat vervelend trouwens dat je een blaasontsteking kreeg en daardoor een dagje festival hebt gemist, gelukkig heb je daarna nog lekker van je vakantie kunnen genieten in die prachtige luxe strandclub <3

 7. BeautyGlitter augustus 19, 2015 / 11:47 am

  Het was geweldig babe! Was je maar nog langer gebleven, we hebben echt een super tijd daar gehad! 😀 <3

 8. writingmonique augustus 23, 2015 / 10:40 am

  Wat een prachtige foto’s! Alles ziet er super uit daar!

 9. Sanne september 17, 2015 / 9:45 am

  Wauw, wat klinkt je vakantie heerlijk! Behalve de blaasontsteking.. wat naar zeg!
  Maar je hebt echt heel veel gedaan en veel gereisd :) leuk!
  En prachtige foto’s ;).
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *